W ramach realizacji programu „Zdrowe nietrudne”, uczniowie klasy II e postanowili samodzielnie przygotować jogurty owocowe. Do ich przygotowania wykorzystaliśmy jogurt naturalny, świeże owoce takie jak: banany, kiwi, jabłka, gruszki, winogrona, truskawki, borówki i maliny. Dodaliśmy także: prażone płatki orkiszowe, ekspandowane ziarna amarantusa, miód, ksylitol (zdrowy zamiennik cukru) i cynamon. Wykonaliśmy również plakat, na którym zgromadziliśmy argumenty za i przeciw jogurtom kupowanym w sklepie. Następnie uczniowie wykonali etykietki dla swoich produktów, zapisali skład i ocenili w skali od 1 do 6 jego smak. Dzieci wysoko oceniły walory smakowe swoich jogurtów, większość z nich otrzymała sześć gwiazdek.
Archiwum
Wpisy 2013-2014
Wpisy 2014-2015
Wpisy 2015-2016
Wpisy 2016-2017
Wpisy 2017-2018
Wpisy 2018-2019
Wpisy 2019-2020
Wpisy 2020-2021
Wpisy 2021-2022
Galeria 2013-2014
Galeria 2014-2015
UNICEF 2008-2015
UNICEF 2015-2016
UNICEF 2016-2017
UNICEF 2017-2018
UNICEF 2018-2019
Doradca metodyczny 2013-2014
Doradca metodyczny 2014-2016
