Sobota 5 listopada była bardzo pracowitym dniem dla uczniów klasy II e. Zajęcia w tym dniu rozpoczęliśmy od wykonania ozdobnej „śniadaniowej serwetki”, którą później wykorzystaliśmy podczas akcji „Śniadanie Daje Moc”. Następnie rozmawialiśmy o kształtowaniu prawidłowych nawyków żywieniowych i szczególnej roli warzyw i owoców w naszym jadłospisie. Wreszcie przyszedł czas kiedy dzieci przystąpiły do wykonania warzywnych surówek i owocowych sałatek. Każdy przygotowywał potrawę z przyniesionych przez siebie produktów i według własnego pomysłu. Różnorodność była ogromna. Oprócz warzyw i owoców pojawiły się bakalie, miód i jogurt naturalny. Po zakończeniu pracy zasiedliśmy do wspólnego stołu, aby zjeść przygotowane śniadanie. Uzupełnieniem posiłku były grzanki z pełnoziarnistego chleba tostowego. Na miseczkach z sałaty lodowej rozłożyliśmy przygotowane surówki, sałatki i szaszłyki owocowo – warzywne, tak aby każdy mógł spróbować potrawy przygotowanej przez koleżanki i kolegów. Wszystko było pyszne.
Archiwum
Wpisy 2013-2014
Wpisy 2014-2015
Wpisy 2015-2016
Wpisy 2016-2017
Wpisy 2017-2018
Wpisy 2018-2019
Wpisy 2019-2020
Wpisy 2020-2021
Wpisy 2021-2022
Galeria 2013-2014
Galeria 2014-2015
UNICEF 2008-2015
UNICEF 2015-2016
UNICEF 2016-2017
UNICEF 2017-2018
UNICEF 2018-2019
Doradca metodyczny 2013-2014
Doradca metodyczny 2014-2016
