Mówi się, że w przygotowanie posiłku, trzeba włożyć serce… Oczywiście po to, aby wybornie smakowało! 2 marca uczniowie klasy III a dołożyli wszelkich starań, aby ich sałatki były „ucztą dla podniebienia”. Czy się udało? Jak najbardziej… Dzieci pracowały indywidualnie, w parach lub grupach. Na stołach pojawiły się owoce bardziej lub mniej popularne. Okazało się, że uczniowie mają doskonałe wyczucie smaku. Sałatki skropione zostały sokiem z cytryny, polane syropem klonowym lub zalane jogurtem naturalnym. Wśród owocowych sałatek pojawiła się jedna perełka – sałatka warzywna z sosem czosnkowym. Sos został samodzielnie wykonany przez ucznia. Uczeń zdradził nam, że wykonał ją dla swojej rodziny na piątkowy obiad 🙂
Archiwum
Wpisy 2013-2014
Wpisy 2014-2015
Wpisy 2015-2016
Wpisy 2016-2017
Wpisy 2017-2018
Wpisy 2018-2019
Wpisy 2019-2020
Wpisy 2020-2021
Wpisy 2021-2022
Wpisy 2022-2023
Galeria 2013-2014
Galeria 2014-2015
UNICEF 2008-2015
UNICEF 2015-2016
UNICEF 2016-2017
UNICEF 2017-2018
UNICEF 2018-2019
Doradca metodyczny 2013-2014
Doradca metodyczny 2014-2016
